Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

1953. január 25-én este fél nyolckor születtem Szegeden.

Anyám neve: Budai Erzsébet

Nagyanyámék a két világháború között költöztek be a szatymazi tanyavilágból Sándorfalvára, ahol az elemi iskolát végeztem. Nyolcadik után a szegedi Tiszaparti Gimnázium és Vízügyi Szakközép iskolában folytattam tanulmányaimat általános szakon. Hogy szakmám is legyen, a gimi után "elszegődtem" inasnak a 600-as Iparitanuló Intézetbe gépjármű villamossági szerelőnek... a két év alatt a Szegedi Volán műhelyében tanultam a szakma rejtelmeit.

Első munkahelyem a Sándorfalvi Gépállomás volt (később Mezőgép, utána Hódgép gyáregység lett), ide műszaki ügyintézőnek vettek fel. Már a munkába lépés elején letudtam a két év katonaságot,visszakerülve a céghez anyaggazdálkodóként folytattam...mindez 20 évig tartott. (nem semmi)

Időközben beköltöztünk Szegedre...A Hódgép felbomlása után a Szegedi IKV-nál találtam munkahelyet, ahol sok mindennel foglalkoztam...raktárvezető, építőanyag kereskedelmi vezető...ez összesen 7 év volt.

Ezután következett egy kis munkanélküliség kb. fél év. Ez idő tájban nyitott a Szegedi Praktiker Áruház, és Én megpályáztam az Üzemeltetési munkatárs munkakört, meg is nyertem. Ez olyasmi volt mint egy házmesteri státus: ami nem az eladásról szólt, ahhoz nekem közöm volt (épületgépészet, energia, berendezések, munkavédelem, tűzvédelem, szaladj ide-szaladj oda, ügyintézések...stb) .6 évig bírtam a "kiképzést" a multinál!

Jelenleg, leszázalékolt időmet töltöm, a sok év alatt felszaporodott "nyavajáim" miatt. Most már elvileg van és lesz időm foglalkozni a zenével: régi saját szerzeményeimet leporolom.

 ...és még ami adja magát... 

 Szeged, 2008. január

2018.

Mostanság rendes nyugdíjas éveimet töltöm (66), de a zene most is meghatározza mindennapjaimat: 

új citerazenekar, saját zenéim megújítása, citera és más műfajok tanítása, népzene népszerűsítése iskolákban, jótékonysági fellépések fogyatékos gyermekeknek...stb.