Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gitárzenekarom

Hol is kezdjem....

...2010 környékén felkérést kaptam egy alakulófélben lévő szatymazi zenekartól, hogy volna-e kedvem és lehetőségem csatlakozni hozzájuk. Természetesen igent mondtam, és nagy lendülettel elkezdtük a próbákat a basszusgitáros

Rapcsányi Gábor 

elso-11.jpg

házának garázsában. Tekintettel arra, hogy nagyrészt régi - retro - számokkal kezdtünk, a nevünk ebből adódóan 

GARÁZS RETRO BAND

(GRB)

lett.

Az akkori zenekar többi tagja rajtam, és Gáboron kívül:

grb-sf-019.jpg  grb-sf-009.jpggbb.jpg  grb-sf-038.jpg  pick-012.jpg

 

Szilágyi Karcsi, Szélpál Kriszta, Szrnka Jani, később csatlakozott Németh József is.

Ezzel a felállással volt néhány fellépésünk Szegeden, Sándorfalván, Balástyán, Sükösdön, Szatymazon, de a tagok folyamatos cseréje miatt nagyon nehéz volt állandó színvonalon teljesíteni. A tagcserék  után "beköltöztünk" Szegedre - már ami a próbákat illeti - és nagy elánnal belevetettük magunkat a minőségi zene gyakorlásába, mert úgy láttuk, hogy az "emberanyag" meg van hozzá. Az új zenekar Így nézett ki:

Erdélyi József-Dudu, Nagy -Jóljártné Engi Tímea, Szrnka János, Tóth Attila, 

Vass Ferenc

01.jpg  03.jpg  02.jpg  05.jpg 

04.jpg

Sok barátunk, ismerősünk szerint zenekarunk felívelő pályára állt, ezért ezt a felállást véglegesnek gondoltuk. De sajnos ismét közbeszólt az élet, mert Attilának (basszusgitár) családi okok miatt haza kellett költözni a Vajdaságba, ezért már megint ott tartottunk, mint a kezdetekkor, új gitárost keresni, betanítani.....ezért én úgy döntöttem, hogy kilépek a zenekarból, amely ezáltal meg is szűnt létezni. (2017)

Ezzel együtt örülök ennek a néhány évnek, mert zeneileg sokat tanultam a többiektől, amit hasznosíthatok a saját zenéimben.

 

Néhány fotó a zenekar életéből, és egy kis zene ízelítőnek kattints ide:

 

dscn8316.jpg

maj-008.jpg

elso-31.jpg

019.jpg

sfa-015.jpg